AKTUELLT

Kontorsgruppen säljer sin IT-verksamhet

Kontorsleverantören Kontorsgruppen säljer sin IT-verksamhet till Luleå- och Kalixbaserade IT-företaget Mirror AB.

Kontorsgruppen AB har totalt 27 anställda och företaget har varit verksamt i Norrbotten i sedan 1993. De erbjuder lösningar till företag inom allt som rör kontoret, dokumenthantering, kontorsmaterial, kassasystem, inredning och kaffeautomater. IT-tjänster, som Mirror förvärvar, motsvarar 8 % av Kontorsgruppens verksamhet. Kontorsgruppens ägare Magnus Nordlund säger:

”Vi valde Mirror då vi ser dem som en IT-leverantör med hög kompetens och bredd och det är ett företag som håller hög servicenivå till sina kunder. Vi på Kontorsgruppen kommer nu att fokusera på att utveckla vår verksamhet inom de andra tjänsterna vi erbjuder. Mirror är ett företag med en långsiktig strategi och jag är övertygad om att förvärvet kommer att gynna såväl personal som kunder och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med våra gemensamma kunder inom respektive verksamhetsområden”.

Mirror AB fortsätter att växa och vill med detta förvärv bredda kundbasen och utöka sina resurser sina tjänster inom IT-tjänster. Företaget kommer att ta över all IT-drift och IT-medarbetare från Kontorsgruppen och integrera rörelsen i befintlig verksamhet. Med kontor i Luleå och Kalix levereras tjänster för anpassade system, digital kommunikation och IT-drift.

”Mirror har levererat IT-tjänster till andra företag sedan starten 1991. Vi är mycket glada över att med detta förvärv få möjlighet att utöka vår verksamhet i Norrbotten”, säger Martin Spegel, delägare på Mirror.

För mer information kontakta:
Magnus Nordlund, magnus.nordlund@kontorsgruppen.se, 070-341 56 26
Martin Spegel, martin.spegel@mirror.se, 070-588 41 71

Har du några frågor?

Telefon växel och support:
0920–156 26

Kontorsguppen
Bangårdsgatan 14
972 35 Luleå